beats by dre cheap

LEGENDE NIKADA NE UMIRU.....ZIVE U NAMA....U NASIM MISLIMA......:::(((((

U saobraćajnoj nesreći na autocesti kraj Nove Gradiške u utorak ujutro oko 6.20 sati poginuo je popularni pjevač iz Makedonije, potvrdila je njegova menadžerica, javlja 24 sata.

Toše Proeski je bio na na suvozačkom sjedalu Volkswagen Touarega kada je automobil velikom brzinom udario u stražnji dio kamiona.

Vozač Touarega je teško ozlijeđen i odveden u bolnicu, a ženska suputnica na stražnjem sjedalu je lakše ozlijeđena. Doznajemo da su to su Ljiljana Petrović (49) i Georgij Georgijevski (32) iz Skoplja.

Vozač kamiona pretpostavlja da je vozač mladog pjevača u automobilu zaspao za volanom.


Dan žalosti u Makedoniji

U Makedoniji će u srijedu, 17. oktobra, biti dan žalosti povodom smrti Toše Proeskog, odlučila je makedonska vlada.

Makedonska vlada dobila je i zvaničnu potvrdu o pogibiji Proeskog, a premijer Nikola Guruevski zadužio je ministarstva inostranih i unutrašnjih poslova da preduzmu sve mjere kako bi se uvrdili detalji tog dogadjaja, saopćtio je portparol vlade Ivica Bocevski.

Makedonska vlada je ponudila da organizuje ceremoniju sahrane Proeskog, a premijer Gruevski uputio je porodici izuzetno popularnog pjevača telegram saučešća, naveo je Bocevski.

Biografija:

Toše Proeski rodjen je 25. januara 1981. u makedonskom Kruševu, a njegov prvi javni nastup bio na na teen festivalu "Melfest" 1996. godine, gdje je osvojio svoju prvu nagradu. Mnogi su već tada prepoznali njegove zavidne glasovne mogućnosti.

Na festivalu u Stipu 1997. godine nastupao je sa pjesmom "Pusti me", a godinu dana posle trijumfovao je na festivalu u Skopju sa pjesmom "Ostani do kraja". Slavu među ex-yu publikom postigao je pjesmama "Usni na usni" i "Sonce vo Tvoite Rusi Kosi", za koju je dobio nagradu na "Eurofestu".

Toše je godine 1999. potpisao ekskluzivan ugovor sa produkcijskom kućom "Avalon". Njegov prvi album "Nekade vo Nokta" izlazi iste godine, a svoj prvi veliki koncert održao je u oktobru 2001. godine u beogradskom "Sava centru".

Nedugo nakon toga, otputovao je na australijsku turneju zajedno sa još nekoliko velikih makedonskih muzičara.

Pobjedom na Beoviziji 2003. godine s pesmom "Čija si" Toše je počeo graditi međunarodnu karijeru, a iste godine pobijedio je na nacionalnom izboru za pesmu Eurovizije. Godine 2004. u Turskoj predstavlja Makedoniju s pesmom "Life".

Toše je sarađivao sa nizom uglednih autora i izvodjača poput Marine Tucaković, Dine Muharemovića, grupe Sintezis ili legendarne Esme Redžepove, kao i sa Grigorom Koprovom, Fibusom (Phoebus), Željkom Joksimovićem, Leontinom, Borom Djordjevićem, Miro Buljanom, Antonijem Šolom i dr.

Takodje, dovršavao je i studije Muzičke akademije u Skoplju.

"Dan za nas" četvrti je Tošetov album i prvi za Hrvatsku i Sloveniju. Toše je hrvatskoj publici poznat i kao izvodjač pjesme Srce nije kamen, najpopularnije pjesme hrvatskog radijskog etera za 2006. godinu. Sa pjesmom "Veži me za sebe" osvojio Grand Prix 11. Hrvatskog radijskog festivala na Hvaru. Njegov posljednji album "Igra bez granica" objavljen je u augustu ove godine.

>>ANDJEO SA GRESKOM<<
http://mysweetlife.blogger.ba
16/10/2007 17:53